A bennem élő Főnix

önismeret mesével, alkotással

Novemberben a kinti világ lecsupaszodik, elhal. A természetből az élet visszahúzódik, a sötét és hideg lesz az uralkodó. November képes megidézni a lelkünkben is a búcsúzás fájdalmát, de mellette ott a változás szükségessége is. Ahogy a természetben is, az elmúlással, elengedéssel létrejöhet a benső lényegünk felé fordulás, melyben a megújulás lehetősége lakozik és újjászületés indulhat el. Hiszen a természet halálával párhuzamosan megjelennek a magok, az új élet csírái is. Ahhoz azonban, hogy beengedjük az újat az életünkbe, valaminek meg kell halnia, el kell engednünk, amire már nincs szükségünk, hogy Főnixként támadhassunk fel.

Ehhez a művészetet és a meséket hívjuk segítségül. Megkeressük belső erőforrásainkat, lelki egyensúlyunkat, ezzel növelve önbizalmunk. Alámerülünk, szembe nézünk az idejét múlt elmúlásával és elengedésével, hogy végül újjászülethessünk abból egy magasabb szinten. Miként a Főnix, aki saját hamvaiból éled újjá.

A foglalkozáson a november hangulatára hangolódunk, megpróbáljuk azt magunkban megtapasztalni, megérezni a különféle alkotási technikák segítségével .
A témák feldolgozásához segítségül hívjuk a képzőművészetet, zenét, irodalmat és a mesék gyógyító erejét. Az alkotás folyamatában rejlő sokszínűség pedig lehetőséget teremt az önmagunkkal való találkozásra.


Témáink:

  • Hogyan tudom életemben megtalálni a lényeget és továbbvinni?
  • Mi az, ami meghal, és ami továbbél?

A csoportot vezeti: Sirkó Mónika pszichológus

A foglalkozásokhoz semmilyen művészeti előképzettség, rajztudás nem szükséges.

Helyszín: Szeged, Mérey utca 6/b 2. em. 201.
Időpont: 2019.11.24. 14.00-18.00
Jelentkezés, további információ: sirko.monika@gmail.com
Csoportlétszám: 6-10 fő
Részvételi díj: 5.000 Ft
A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges.
A díj az alkotásokhoz szükséges eszközök árát is tartalmazza.

Szeretettel várom jelentkezésüket!

Keressen elérhetőségeimen, vagy tegye fel kérdését itt!